Відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей

8 грудня 2023 року на факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Українська мова, література (з методикою їх викладання»).

На конкурс було подано дві роботи з української мови та дві з української літератури. Журі конкурсу в складі голови докторки філологічних наук, професорки кафедри української літератури Мафтин Наталії Василівни та членів журі кандидаток філологічних наук, доценток кафедри української мови Джочки Ірини Федорівни й Ципердюк Оксани Дмитрівни підкреслило актуальність та новизну представлених наукових розвідок і визначило переможців.

За результатами захисту 1 місце здобула наукова робота Бойчук Оксани Григорівни, студентки групи УМЛсо-31 (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Бакалавр»), на тему «Стилістично маркована лексика в романі Ольги Слоньовської “Загублені в часі”», наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Пена Любов Іванівна.

2 місце посіла Тернінчук Надія Василівна, студентка групи УМЛсо-31 (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Бакалавр»), яка виконала наукове дослідження на тему «Структурно-семантичні параметри стійких одиниць мови в сучасному прозовому тексті (на матеріалі романі Дари Корній “Троян-зілля”», наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Іванишин Наталія Ярославівна.

На 3 місці – Дзеса Світлана Романівна, студентка групи УМЛсо-41 (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Бакалавр»), що представила на конкурс роботу на тему «Роман Тетяни П’янкової “Вік червоних мурах” як твір літератури посттравматичного дискурсу», наукова керівниця – докторка філологічних наук, професорка кафедри української літератури Мафтин Наталія Василівна.

4 місце посіла наукова розвідка Шамлій Оксани Богданівни, студентки групи УМЛсо-11м (спеціальність 014.01 «Середня освіта (українська мова і література)», освітній рівень «Магістр»), на тему «Художнє зображення тоталітарної системи в сучасній українській літературі», наукова керівниця – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури Процюк Любов Богданівна.

Захист відбувся в дружній атмосфері та став, безсумнівно, цікавим і корисним досвідом для конкурсанток. В обговоренні виступів та науковій дискусії брали активну участь не лише викладачки, але й студентки.

Дякуємо всім студенткам-конкурсанткам, їхнім науковим керівницям і журі конкурсу за активну наукову роботу та бажаємо успіхів у майбутньому!

Щиро вітаємо переможниць!