Добігає завершення виробнича навчально-виховна педагогічна практика на Факультеті філології

Розпочався останній тиждень виробничої навчально-виховної педагогічної практики на Факультеті філології. Під керівництвом директорки навчально-наукового Інституту українознавства, доцентки кафедри загального та германського мовознавства Ґрещук Валентини Василівни, професора кафедри української мови Ґрещука Василя Васильовича студенти активно проходять практику на базі ліцею №5 Івано-Франківської міської ради, набираються педагогічного досвіду, проводять уроки з української мови та літератури, проводять виховні заходи.

Ось як студенти Факультету філології діляться своїми враженнями: “Аж не віриться, що сьогодні розпочинається вже останній тиждень нашої виробничої навчально-виховної педагогічної практики у ліцеї №5 (м. Івано-Франківськ). Скільки різних емоцій і вражень було в нас за минулі пʼять тижнів – словами не описати. Та знаю точно: досвіду ми набралися дуже багато. Навчилися комунікувати з учнями, знаходити підхід до них, бути лідерами та авторитетами, навчилися, як губка, вбирати досвід наших наставників, та, зрештою, навчилися бути вчителями” (Соломчак Марія, УМЛф-31).

09.05.2023 на базі цього ж ліцею був організований ще й профорієнтаційний захід з учнями 11-х класів, участь у якому взяли Віолетта Регей, Інна Рабарська, Анастасія Антошків, Ігор Городецький, Вікторія Різничук (УМЛФ-31). Упродовж заходу практиканти розповідали учням про цікаві факти з історії Прикарпатського національного університету, продемонстрували презентацію про Факультет філології, у якій детально окреслили правила вступу, звернули увагу не лише на переваги навчання, а й розповіли про творчу атмосферу, яка панує у стінах нашого факультету.

На зустріч завітала керівниця практики Ґрещук Валентина Василівна, яка чітко та змістовно окреслила всі переваги навчання у нашому університеті, зокрема на Факультеті філології, ознайомила ліцеїстів із специфікою навчального процесу, дала цінні поради і запросила усіх, для кого мова має значення, поповнити нашу філологічну родину. Майбутні абітурієнти мали змогу почути не лише цінну інформацію щодо перспектив вступу до Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, але й ознайомитися із поетичною збіркою Валентини Василівни «Ми зустрінемось там, де не буде війни…». Одинадцятикласники захопливо насолоджувались декламуванням поезій авторки, адже поетичні тексти збірки висвітлюють важку буденність, крізь яку ми нині проходимо, силу духу нашого народу, а кожен рядок просякнутий вірою в перемогу.

Бажаємо подальших успіхів нашим студентам, і сподіваємося, що досвід, набутий під час проходження практики, обов’язково стане у нагоді в їхній майбутній професії. Ліцеїстам, у свою чергу, бажаємо зробити правильний вибір майбутнього фаху та з нетерпінням чекаємо їх у стінах нашого Факультету філології.