Чергова зустріч із абітурієнтами студентів та викладачів Факультету філології

Студенти 3 курсу Факультету філології спеціальності “014. Середня освіта (українська мова і література)”: Кравець Юлія, Максимів Андрій, Гловлюк Тетяна, Войтович Діана, Дуда Діана, Данилюк Юлія, Мельник Ірина та Ідушкевич Діана  під керівництвом кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри загального та германського мовознавства, директорки навчально-наукового Інституту українознавства Ґрещук Валентини Василівни та доктора філологічних наук, професора кафедри української мови Ґрещука Василя Васильовича організували зустріч з учнями 10-11 класів Ліцею №7 Івано-Франківської міської ради.

Керівниця практики Ґрещук Валентина Василівна звернулася до майбутніх абітурієнтів із вітальним словом та ознайомила ліцеїстів із специфікою навчального процесу, окреслила перспективи й можливості, які надає наш університет. Відрадно, що ліцеїсти мали можливість ще й ознайомитися із поетичною збіркою Валентини Василівни «Ми зустрінемось там, де не буде війни…», а також насолодитися віршами, які авторка декламувала для присутніх. У поетичних текстах Валентини Василівни чітко відображено реалії сьогодення, змальовано красу рідного краю, звитягу наших воїнів, оспівано силу рідного слова, вони просякнуті вірою в перемогу. Поетичне слово та розповіді авторки про написання та видання збірки неабияк зацікавили ліцеїстів, а також дали змогу пересвідчитися, що слово має велике значення та є зброєю у нашій боротьбі з ворогом.

Бакалаврантки, у свою чергу, розповіли ліцеїстам про переваги навчання на Факультеті філології,  професорсько-викладацький склад,  можливості розкриття своїх здібностей,  наукову та громадську роботу та цікаве дозвілля.

Бажаємо майбутнім абітурієнтам не помилитися у виборі професії та з нетерпінням чекаємо їх у стінах Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, зокрема на Факультеті філології.