Об’єднані в одну родину Словом

Приємне товариство залюблених у слово друзів-освітян, неймовірна атмосфера зацікавленості й живого спілкування, затишна бібліотека, запах книжок, читання улюблених віршів, палітра емоцій, єднання сердець, аромат кави, смаколики… Це все про сьогоднішній захід, присвячений Всесвітньому дню поезії та 93 річниці від дня народження геніальної поетеси, символу свободи, ядра нації, живої легенди Ліни Костенко.
Учасниками Літературної кав’ярні “Поезія – це завжди неповторність…”, що відбулася на базі Івано-Франківського 23 ліцею імені Романа Гурика були представники адміністрації ліцею, учителі української мови та літератури, учениця 11 класу Марічка Коломієць, а також доктор філологічних наук, професор,  декан Факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Роман Богданович Голод; кандидатка філологічних наук, викладачка кафедри української літератури, заступниця декана з наукової і виховної роботи Факультету філології ПНУ ім. В. Стефаника Ірина Володимирівна Стецька; студентка 4 курсу спеціальності “Філологія. Українська мова та література” і за сумісництвом диспетчер деканату Факультету філології Оксана Віталіївна Бойко; методистка заочного відділення деканату, аспірантка 1 року навчання за спеціальністю “Філологія” Галина Миколаївна Васильків. Було так гарно, трепетно, ніжно, натхненно, серцезворушно, що з-під вій виблискувала сльоза… А далі – у кожного свій післясмак…
Дякуємо нашим ЗСУ за можливість проведення дійства, за те, що щоденно маємо можливість тримати освітній, культурний та науковий фронти. Дякуємо всім присутнім за участь, приємну розмову, усмішки, прожиття емоцій. Переконані, що наш діалог і діалог із Ліною Костенко триватиме. Адже вона не тільки обіймає Словом усіх нас, а й дарує світло, надію, надихає на боротьбу, вселяє віру в український народ і нашу Перемогу: “І хто б там що не говорив, а згине зло і правда переможе!”
Авторка матеріалів: вчитель 23 ліцею імені Романа Гурика Ольга ФЕДОРИШИН