Профорієнтаційний захід у Горохолинському ліцеї імені Романа Кияка

Магістрантка спеціальности 014.01 Середня освіта (українська мова і література) Марія Микицей 4 жовтня 2023 року в рамках виробничої практики за фахом (керівник – Оксана Ципердюк) провела зустріч із ліцеїстами 11 та 10 класів Горохолинського ліцею імені Романа Кияка.

Профорієнтаційні зустрічі є вельми важливими для молоді, яка стоїть перед важливим вибором майбутньої кар’єри. Вони не тільки допомагають учням зрозуміти свої можливості, але й надають їм знання про те, що вони можуть очікувати від обраної професії та від вищої освіти загалом.

Філологічний факультет має великий потенціал у наданні якісної освіти та підготовки студентів до професійної діяльности. Розкриваючи особливості навчального процесу та переваги навчання на філологічному факультеті ПНУ, студентка допомогла учням отримати реалістичне уявлення про те, яким може бути їхнє життя під час навчання в університеті. Схарактеризувала роботу кафедр факультету, ознайомила присутніх із унікальністю освітньо-професійних програм підготовки здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня, зокрема 014.01 Середня освіта (українська мова і література), 035.01 Філологія (українська мова і література), 014.028 Середня освіта (мова і література (польська), 035.033 Філологія (польська мова і література) та ін. Це допомогло потенційним студентам отримати чітке уявлення про те, що їх очікує і які можливості вони матимуть після закінчення навчання.

Крім того, профорієнтаційний захід був спробою донести ідею про те, що навчання у виші – це не лише навчання, але й розвиток особистості, дозвілля та саморозвиток. Сучасний студент має можливість брати участь у різноманітних заходах, клубах, проєктах і дослідженнях, що робить навчання в університеті цікавішим.

Завдяки спілкуванню учні переконались у тому, що факультет філології ПНУ йде в ногу з найновішими тенденціями щодо розвитку сучасної української вищої освіти та досягнення нею рівня європейських стандартів.

Автор матеріалів: кафедра української мови ПНУ