На Факультеті філології підсумували результати виробничої навчально-виховної педагогічної практики студентів 3 курсу

На факультеті філології  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася конференція, на якій підсумували результати виробничої навчально-виховної педагогічної практики студентів спеціальностей 014.01 середня освіта (Українська мова і література) і 035.01 філологія (Українська мова та література), яка тривала з 03.04.2023 по 12.05.2023.
Із вітальним словом  виступила керівниця практики, доцентка кафедри загального та германського мовознавства, директорка навчально-наукового Інституту українознавства Валентина Ґрещук, яка закцентувала увагу на високих результатах студентів під час проходження практики, дала загальну оцінку їхньої роботи, ґрунтовно пояснила проблемні моменти, які виникали під час практики, та стимулювала студентів до подальшого вдосконалення своїх навичок. Про високий рівень проходження практики зазначили і методисти кафедри української мови, а саме: професори Василь Ґрещук, Володимир Барчук, Марія Голянич і доцентки Ірина Джочка, Любов Пена, Роксолана Стефурак, які належно оцінили не лише фахові знання студентів, але й відзначили їхні вміння працювати у нестандартних умовах змішаного навчання, роботи з інклюзивними учнями і таким нововведенням у навчальному процесі, як класи “Інтелект України”.
Студенти охоче звітували про результати своєї роботи на базах практик. Звіт кожної групи супроводжувався презентаціями, у яких практиканти подали відомості щодо проведення уроків, позакласних і виховних заходів. Варто зазначити, що тематика виховних і позакласних заходів була дуже різноманітною і актуальною. Студенти-практиканти намагалися під час проведення заходів прищеплювати любов до рідного краю і мови, оскільки зараз мова є зброєю у руках кожного з нас. Не забували практиканти про важливість патріотичного виховання і нагадування учням про вдячність нашим воїнам, адже саме завдяки ним була можливість пройти практику та отримати цінний досвід. Студенти із захопленням розповідали про свої враження, більшість із них зазначили, що отримали безліч позитивних емоцій під час роботи з учнями, вдосконалили свої педагогічні навички і переконалися в тому, що обрали правильну професію.
Здобувачі вищої освіти підкреслили, що практика для них стала тим епізодом у житті, про який залишаться лише теплі спогади, адже вони отримали цінний досвід.