Обрано переможців конкурсу серед кращих проєктів і стартапів!

12 травня у рамках Дня Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Благодійний фонд «Українська Єдність» спільно з директоркою Людмилою Прощук грошовою винагородою привітали переможців конкурсу серед кращих проєктів і стартапів «Наукового парку».

Мета заходу – реалізація нових перспективних соціальних, підприємницьких та науково-дослідницьких проєктів студентської молоді Прикарпаття за результатами шостого конкурсу стартапів Прикарпатського національного університету, Регіонального акселератора стартапів та ТзОВ «Науковий парк «Прикарпатський університет».

«Це шостий конкурс стартапів і він для нас є важливий, тому що ми збільшуємо коло цікавих, креативних та успішних людей, які хочуть не тільки свою ідею запропонувати, а найголовніше – її реалізувати. Ви сьогодні належите до тієї молодої когорти, яка повинна дуже уважно стежити за всіма науковими процесами, їх аналізувати та удосконалювати. Наше завдання, це розвивати багато наукових напрямків, щоб Україна стала епіцентром високих технологій і ми до цього впевнено йдемо. Увесь світ дивиться на нас із захопленням, а частина, як на конкурентів, тому що вони бачать ваші потужні ідеї, які несуть великі інновації у майбутнє. Пам’ятайте, що ви ніде не отримаєте задоволення від реалізації своїх унікальних наукових можливостей, як в Україні. Дякуємо за вашу працю і за те, що ви сьогодні робите для України!», – підкреслив у вітальному слові ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Конкурс відбувся за сприянням місцевої влади, Благодійного фонду «Українська єдність» та Бізнес асоціації Івано-Франківська. Він дає можливість розвитку студентської наукової діяльності, поширенню бізнес-навичок серед молоді, розвитку державно-приватного партнерства, а також комерціалізації прикладних розробок, створених на базі ПНУ.

1 місце – уніфікований зарядний пристрій для мобільних електронних гаджетів (Команда: Electrical-students) (20 000 гривень);

2 місце – EcoPinoisol (Команда: EcoPinoizol) (15 000 гривень);

3 місце – Trans-ju team pomer.granat (Команда: Speaking club) (10 000 гривень).

Спеціальний приз «За креативність» від Віктора Вінтоняка (Агенція регіонально розвитку Івано-Франківської області, Бізнес-Асоціація Івано-Франківська) отримала команда: Скринька Станіславова, стартап: Скринька Станіславова.

Також учасники конкурсу пройшли курс підготовки старпатів (акселератор стартапів ПНУ) та отримали 250 фунтів на підтримку ідеї від спільного проєкту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та університету Східної Англії «Підготовка ґрунту для відновлення – очищення ґрунту України, еко-підприємництво та екологічна журналістика».

Організатори Благодійного фонду «Українська єдність» подякували директору Наукового парку ПНУ Роману Бубні за те, що надає можливість талановитим людям реалізовувати нові можливості для потенційних українських підприємств та розвивати інноваційний бізнес в нашій державі.

Приємно, що серед нагороджених учасників студент 2 курсу Факультету філології спеціальності 035 Філологія освітньої програми “Польська мова і література та англійська мова” Антон Срібняк, котрий за участь у стартапі отримав сертифікат на одноразову виплату у сумі 250 фунтів! Тішимося здобутками наших здобувачів освіти!