«Герої не вмирають» – на Факультеті філології відбувся виховний патріотичний захід до Дня пам’яті Небесної сотні

«Герої не вмирають»: виховний патріотичний захід до Дня пам’яті Небесної сотні та річниці повномасштабного вторгнення під назвою «Люди, що змінили хід історії» провела 22 лютого 2023 року в ході виробничої педагогічної практики студентка 1 курсу ОР «Магістр» факультету філології освітньої програми «Українська мова та література» Ірина Палійчук з ініціативи методиста кафедри української мови, доцента Оксани Ципердюк. У заході, який відбувся віддалено, узяли активну участь студенти групи ПМЛсо-11 факультету філології.

Зустріч розпочалася хвилиною мовчання на честь ушанування всіх героїв, які боролися за правду, свободу та віддали своє життя за незалежність України. Учасники заходу насамперед розповіли про українців, які загинули 2014 року, зокрема й про Героя України Романа Гурика – протестувальника Євромайдану, студента факультету філософії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Звісно, не обійшли увагою й події повномасштабної російсько-української війни. Рік незламності – рік, який змінив нас усіх, згуртував і загартував українців як націю, посилив нашу віру в себе, викристалізував наші цінності, укотре переконавши світ, що ми не лише християнська, творча, але й сильна та безстрашна нація.

Згадали й тих наших захисників і захисниць, які тісно пов’язані з університетом – студентів та викладачів ПНУ, що захищають Україну в лавах ЗСУ. Ніколи не забудемо подвиг студента 2 курсу магістратури спеціальності «Політологія» Назара Лугарєва, який загинув наприкінці 2022 року.

Зустріч завершилася піснею «Пливе кача», яка стала гімном Майдану, і словами про те, що ми повинні завжди пам’ятати і героїв Небесної сотні, і тих звитяжців, хто зберіг ціною власного життя нашу державу в перші дні повномасштабної московської агресії та сьогодні виборює нашу перемогу.

Слава Україні!

Героям слава!

Україна – понад усе!

Автор матеріалів: доц. кафедри української мови Факультету філології Оксана ЦИПЕРДЮК