«Поезія, народжена війною» та «Мова – це зброя» – на Факультеті філології відбулися підсумкові заняття у формі літературних вечорів в рамках курсу «Сучасні освітні технології»

8 грудня 2022 р. студентами 3 курсу спеціальності 014 «Середня освіта (українська мова і література)» та «Середня освіта (польська мова і література)» (групи УМЛс/о-31; УМЛс/о-32; ПМЛс/о-31) в рамках вивчення курсу «Сучасні освітні технології» (викладачі Прокопів Л. М., Паска Т. В.) було проведено підсумкові заняття у формі літературних вечорів на теми «Поезія, народжена війною» та «Мова – це зброя». Студенти продемонстрували практичні навички використання різноманітних інноваційних педагогічних технологій в освітньому процесі.

Зокрема студенти групи УМЛс/о-32 простежили вплив воєнних дій на поезію, поділилися своїми улюбленими поетичними рядками, які створені під час війни, проаналізували доцільність поезії у сьогоденні, активно обговорювали, дискутували та ділилися своїми думками.
Здобувачі освіти дійшли висновку, що поезія – це зброя, що надихає тих, хто тримає зброю справжню.

У свою чергу студенти груп УМЛс/о-31 та ПМЛс/о-31 представили в цікавій і нестандартній формі літературний вечір «Мова – це зброя». Тематика заходу була підібрана відповідно до реалій сьогодення, адже кожен свідомий громадянин нашої держави знає: українська мова — це фактор національної єдності та безпеки. Під час літературного вечора було практично використано теоретичний матеріал, який студенти засвоїли вивчаючи курс, зокрема різноманітні сучасні методи та педагогічні технології: «мозаїка», «мозковий штурм», «вебквест», «бесіда» та інші. Захід пройшов інформативно, змістовно та цікаво.

“Ми, студенти УМЛс/о-31, 32 та ПМЛс/о-31 щиро дякуємо нашим наставникам: Пасці Тарасу Валерійовичу та Прокопів Любові Миколаївні, адже завдяки хорошій співпраці нам вдалося збагатитися по-справжньому корисною інформацією. Упевнені: усе засвоєне під час нашого навчання ми використовуватимемо в майбутньому”, – зазначають студенти Факультету філології!

Тож, друзі, пам’ятаймо: мова — наша потужна зброя, яка допоможе отримати жадану перемогу!

Мирного неба над головою
Все буде Україна💙💛