Викладачі кафедри журналістики взяли участь у міжнародному лекторію

14 квітня, в рамках серій лекцій, призначених для слухачів міжуніверситетського лекторію, свої заняття провели професор Олександр Михайлович Холод, доцентка Савчук Руслана Любомирівна та професорка кафедри журналістики Марчук Ганна Іванівна .
Завідувач кафедри журналістики , професор Олександр Михайлович Холод провів лекцію на тему «Комплексні моделі соціальних комунікацій: вивчення соціальних комунікацій в університетах США».
Про важливість правильного мовлення та як змінюється українська лексика ледь не щодня, розповіла Руслана Любомирівна Савчук. Вона пояснила як функціонують в нашій мові запозичення, різноманітні історизми, сленгізми, англіцизми і тд. та наголосила, що частка запозичень в українській мові насправді дуже низька – тільки 10%. Також, пані Руслана розповіла про мовну специфіку спілкування в інтернеті та звернула увагу на використання запозичень з інших мов у мові ЗМІ.
​Лекцію Марчук Ганни Іванівни було присвячено структурним особливостям літературно –художнього жанру.Професорка на прикладі журналу «Перевал» проаналізувала основні тенденції розвитку преси та умови існування літературно-художніх журналів в Україні. Після закінчення виступу пані Ганна відповіла на всі запитання учасників та висловила сподівання на продовження активної роботи по даній темі з студентами та колегами з інших закладів.
Варто відзначити, що всі лекції пройшли на високому науковому рівні та отримали багато позитивних відгуків від слухачів.
Автор матеріалів: кафедра журналістики ПНУ