На Факультеті філології відбулися Андріївські вечорниці з відомою прикарпатською письменницею Властою Власенко

13 грудня на платформі Webex відбулися Андріївські вечорниці з відомою прикарпатською письменницею, авторкою  поетичних збірок «Зґарди» і «Афини» й водночас директоркою  Надвірнянського ліцею № 1 ім. В.М. Чорновола Властою Власенко (Богданою Ковалюк).  До заходу долучилися близько сотні учасників із всієї України.

Модератором заходу був декан Факультету філології, професор Роман Голод, який наголосив на домінантних особливостях творчості поетеси, а саме: містиці, автентиці та метафізиці.

У ході дійства були зачитані твори поетеси, в тому числі й на містичну тематику, продемонстровано спільну роботу Власти Власенко з фотохудожником Русланом Трачем у форматі артбук «Инча» та оголошено про підготовку до друку першої прозової збірки, котру письменниця обіцяла відразу ж після виходу книги у світ презентувати на Факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Прикметно, що творчість Власти Власенко об’єднує людей різних регіонів (Київ, Львів, Херсон, Дніпро…) та професій (від ліриків – до фізиків).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дякуємо пані Власті за містичний доторк до метафізики Слова!