Кафедра української мови запрошує студентів до участі в науковій конференції «Мовна політика і мовна ситуація в Україні»

У рамках Тижня української писемності та мови, який традиційно організовує кафедра української мови факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, у четвер, 26 жовтня 2023 року, о 15.00 год. відбудеться щорічна університетська наукова конференція «Мовна політика і мовна ситуація в Україні».

Орієнтовна тематика конференції:

  1. Функціонування української мови як державної: здобутки та перспективи.
  2. Основні проблеми сучасного українського мовлення: суржик, англоварваризація, вульгаризація, примітивізація…
  3. Українська мова в освіті, науці, художній літературі, музиці та ін.
  4. Українська мова в засобах масової інформації, рекламі та інтернет-просторі.
  5. Лінгвоцид української мови: історія та сьогодення.
  6. Мовна політика та мовна ситуація в інших країнах.

Усім охочим узяти участь у роботі конференції необхідно до 21 жовтня 2023 року включно надіслати на електронну пошту oksana.tsyperdiuk@pnu.edu.ua заявку за зразком:
Мовне питання під час війниСтудентка ІІ курсу факультету математики та інформатики ЮЛІАНА НІМАК (СОМ-21, доц. Віра Пітель).
Проблема «російськомовних українців». Студент ІІ курсу факультету історії, політології і міжнародних відносин МАКСИМ ПИЛИП (ІА-21, доц. Оксана Семенюк).

До участі запрошуємо студентів усіх спеціальностей.
Форма участі: дистанційна. Напередодні конференції кожен учасник отримає на електронну пошту, з якої буде надіслано заявку, покликання для приєднання до заходу.
Вимоги до виступів: тривалість 7–10 хв., наявність презентації (бажано), стиль – науковий або науково-популярний. Кожному учасникові конференції буде надіслано електронний сертифікат.

Сподіваємося на творчу співпрацю та плідну наукову дискусію!

Автор матеріалів: кафедри української мови ПНУ.