Викладачі Факультету філології взяли участь в учнівському перекладацькому форумі “Мистецтво усного перекладу”

5 травня  у Ліцеї № 23 імені Романа Гурика відбувся перший учнівський польсько-український перекладацький форум, у якому взяли участь учні, вчителі, студенти Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та запрошені гості із Польщі. З вітальним словом виступив декан Факультету філології професор Роман Богданович Голод та гарант освітньої програми  «Польська мова і література та англійська мова» –  доцент кафедри слов’янських мов Щербій Наталія Олегівна. На заході також були присутні заступник декана Факультету філології – доцент кафедри слов’янських мов Лазарович Ольга Миколаївна та доцент кафедри слов’янських мов Мицан Дарія Миронівна.
Провідною темою заходу стало представлення можливостей закладів освіти, їх потенціалу та платформ для співпраці у майбутньому, серед яких здебільшого репрезентовано міжнародні проєкти, зокрема такі, як:
– Культурознавчий проєкт «Зникаючі професії – віднайдені здібності». Проєкт реалізований за підтримки польських партнерів із м. Нова Суль;
– Спортивний проєкт – міжнародного турніру із волейболу;
– Міжнародні програми студентського обміну від NAWA та Erazmus +.
Студенти 2 курсу факультету філології Анна Рикашова, Антоніна Микитюк та Уляна Дутчак представили освітню програму «Польська мова і література та англійська мова», а студентки 3 курсу Марія Лесюк та Валерія Шерстюк  (ОП «Польська мова і література»), розповіли на насичені студентські будні.
Про міжнародні програми студентського обміну Erazmus + розповіли у своєму відео ролику студентки Юлія Левандівська та Ірина Капущак, які зараз проходять практику в Академії ім. Якуба з Парадижа в Гожові Великопольському.
Сподіваємось, що заходи такого формату стануть хорошою можливістю для учнів обрати майбутній фах та зрозуміти своє покликання у житті.