Відбулася ХІІ відкрита щорічна наукова студентська конференція «Мовна політика і мовна ситуація в Україні»

Одним із заходів Тижня української писемності та мови у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника стала ХІІ відкрита щорічна наукова студентська конференція «Мовна політика і мовна ситуація в Україні», проведена кафедрою української мови факультету філології 10 листопада 2022 року. Організаційні клопоти взяли на себе й успішно з ними впоралися доцентки Ірина Джочка та Оксана Ципердюк.
Цікавими та пізнавальними були добре підготовлені студентські й учнівські повідомлення, виголошені на засіданні секції «Мовна політика та мовна ситуація в інших країнах».
1. Мовна ситуація та мовна політика в інших країнах. Учениця 11-А класу ліцею № 16 Івано-Франківської міської ради ЮЛІЯ РЕВЕЖАК (учителька української мови та літератури Оксана Горін).
2. Лінгвоцид української мови. Учениця 11-А класу ліцею № 16 Івано-Франківської міської ради ОЛЬГА БІЛАН (учителька української мови та літератури Оксана Горін).
3. Мовна ситуація та мовна політика в країнах світу. Студентка ІV курсу факультету філології АНАСТАСІЯ КРУК(УМЛс/о-41, доц. Віра Пітель).
4. Мовне питання під час війни. Студентка ІІ курсу факультету математики та інформатики ЮЛІАНА НІМАК (СОМ-21, доц. Віра Пітель).
5. Що таке суржик і як із ним боротися? Студент І курсу факультету іноземних мов ІГОР БАЙБАК (СОН-12, доц. Оксана Ципердюк).
💛💙Тішить, що молодь не байдужа до мовних проблем, має активну громадянську позицію й уболіває за майбутнє української мови в українській державі.
Автор матеріалу: доц. кафедри української мови ПНУ Любов ПЕНА