День кар’єри ЄС: студенти вчилися підприємництву та фрілансу

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника пройшли днями тренінги в рамках Дня кар’єри ЄС. Метою проведення Днів кар’єри ЄС є набуття знань та навичок, необхідних молоді в контексті європейської інтеграції України. Цей захід є частиною проєкту Представництва Європейського Союзу “Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні”.  Партнером проведення Дня кар’єри ЄС в Івано-Франківську є Інформаційний Центр ЄС Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

«День Кар’єри ЄС проводиться у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника вже четвертий рік поспіль. Захід має на меті ознайомити слухачів тренінгів із компетентностями освітніх програм держав-членів ЄС. Спільно зі студентами ми розробили тематику тренінгів, щоб врахувати специфіку ринку праці та дати молодим людям орієнтири, як адаптуватися до його вимог. У цьому році програму Дня Кар’єри ЄС зосереджено на розвитку компетентності з підприємництва, роботи в сучасних умовах та пошуку роботи», – зазначає керівниця Інформаційного Центру ЄС Наталія Марчук.

У межах Дня Кар’єри ЄС відбулися практичні  тренінги для молоді, які проходили в онлайн-форматі. Участь у тренінгах взяли більше, ніж 150 учасників. Найактивніші учасники отримали призи – сувенірну продукцію від Представництва ЄС в Україні.

Консультант з комунікацій та маркетингу Марія Тимочко провела тренінг на тему  «Бізнес з нуля: з чого почати». Під час тренінгу слухачі дізналися, якими навичками необхідно володіти для започаткування власного бізнесу, а також як провести попередній аналіз активів та використати їх для розвитку власної справи.

Керівник HR агенції Світлана Прейс провела онлайн-тренінг на тему «Freelance is a new fulltime». Слухачі дізналися, що таке фріланс та які особливості роботи в такому форматі, як працювати із замовниками, як формувати ціну на послуги, а також на яких платформах шукати відповідні вакансії.

«Найбільше припав до душі тезис про любов до своєї справи, що безумовно вплине на мою майбутню діяльність. Я давно цікавлюся можливостями на платформах фрілансу та планую опанувати цю нішу. Завдяки тренінгу та комунікації зі спікерами, спробую себе саме у цьому руслі та задумаюсь над розвитком власної справи», – поділилася враженнями слухачка тренінгів, студентка  Христина Мартинюк.