Онлайн-лекція в рамках проєкту “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів з України”

22 січня відбулася чергова онлайн-лекція в рамках проєкту “Навколо мови та літератури – 9 лекцій для полоністів з України”. Зазначимо, що проєкт реалізує кафедра слов’янських мов факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у партнерстві з Варшавським університетом (Республіка Польща). Він фінансується Національним агентством з академічного обміну Республіки Польща і реалізується під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. Проєкт триватиме до травня місяця 2021 року.

Цього разу предметом дискусії викладачів, вчителів та студентів з цілої України стали сучасні тенденції у глотодидактиці польської мови. Про граматичні інтерференції, помилки,  стратегії засвоєння мови і про те, що спільного між гойдалкою та навчанням, розповідала докторка Агнєшка Карольчук, лінгвістка, викладачка мови, багаторічна дослідниця та викладачка Інституту польської філології Католицького університету в Любліні та Університету ім. Стефана Кардинала Вишинського у Варшаві.

Учасників онлайн-заходу привітав професор Микола Лесюк, завідувач кафедри слов’янських мов факультету філології Прикарпатського університету. Модератором дискусії виступила Саманта Бусіло, старша викладачка кафедри слов’янських мов, координаторка проєкту від ПНУ.

Серед учасників онлайн-лекції були студенти та викладачі Прикарпатського університету, а також університетів-партнерів проєкту з України та Польщі.

Наступна лекція відбудеться уже в лютому.