Ямницька ОТГ уклала угоду про співпрацю з ПНУ імені Василя Стефаника

Голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий і ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда уклали угоду про співпрацю.

Документ було підписано під час ярмарку вакансій “Синергія громад та освіти”, організованого з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Меморандум, укладений терміном на п’ять років, передбачає співпрацю громади й університету щодо реалізації законодавства у сфері освіти, місцевого самоврядування та регіональних програм розвитку. Обидві сторони домовилися про налагодження спільної ефективної роботи. Угода передбачає розробку спільних наукових і дослідних ініціатив, проведення досліджень, надання консультаційних послуг та кооперацію у впровадженні інновацій. Учасники повинні сприяти застосуванню результатів наукових досліджень і розробок у практичній роботі органів управління, підприємств, установ та організацій Ямницької ОТГ та ПНУ ім. В. Стефаника. Згідно з документом, студенти університету визначених спеціальностей проходитимуть практику в органах управління, на підприємствах, установах та в організаціях Ямницької об’єднаної громади задля забезпечення їх якісної професійно-практичної підготовки.

Реалізація основних завдань буде здійснюватися через проведення науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, лекцій та консультацій з питань розвитку територіальних громад. Студенти працюватимуть над науково-методичними розробками, науковими статтями і методичними рекомендаціями. Результати їхніх наукових досліджень будуть апробовані на базі органів управління Ямницької ОТГ та розташованих на її території підприємств, установ та організацій. Також передбачається спільна підготовка і подання проектів з актуальних напрямків розвитку Ямницької об’єднаної громади.

Голова Ямницької ОТГ Роман Крутий переконаний, що підписання даної угоди дасть змогу використовувати потенціал ПНУ у вигляді нових кваліфікованих  кадрів, напрацювань у сфері євроінтеграції та спільних проектів для розвитку Ямницької ОТГ.