Надія Куніцка нагороджена дипломом ІІІ ступеня на IX Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка

Студентка ІІІ-го курсу спеціальності “українська мова і література” Факультету філології Надія Куніцка нагороджена дипломом ІІІ ступеня у IX Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

За результатами фінального етапу конкурсу Надія Куніцка зайняла ІІI-е місце серед студентів закладів вищої освіти гуманітарного профілю. Підготувала переможницю до конкурсу її науковий керівник – доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури Наталія Мафтин.

Завданням, із яким Надіявпоралася на відмінно було: від імені кандидата в Президенти України написати твір-звернення до Тараса Шевченка “Кобзарю! Знов до тебе я приходу, бо ти для мене совість і закон” (Ліна Костенко). До твору необхідно було дібрати епіграф, а також використати дві доречні цитати з поезій Т. Шевченка для розкриття теми. Мовним завданням було використати у роботі риторичні поширені звертання та оклики, речення, ускладнені відокремленим обставинами та вставленими конструкціями та підкреслити їх. Таким чином потрібно було проявити свою творчість і знання української мови.