ЗБІРНИК НАУКОВИХ СТАТЕЙ “СУЛТАНІВСЬКІ ЧИТАННЯ” ПРОЙШОВ ВІДБІР У МІЖНАРОДНУ БАЗУ ДАНИХ INDEX COPERNICUS

 

 

 

 

 

Науковий збірник кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства Факультету філології «Султанівські читання» (ISSN 2415-3885 (Online), ISSN 2313-5921 (Print)) вдруге поспіль пройшов відбір у міжнародну базу даних Index Copernicus із присвоєним індексом ICV 2016:69.73 – https://journals.indexcopernicus.com/search/details?id=44818

Збірник наукових статей “Султанівські читання” заснований Державним вищим навчальним закладом «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» для публікації результатів досліджень у всіх галузях літературознавства та методики викладання літератури. Даний збірник виходить щорічно (статті друкуються українською, англійською, російською, польською, білоруською, чеською, словацькою, німецькою та французькою мовами) й редагується завідувачем кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства, доктором філологічних наук, професором Ігорем Володимировичем Козликом.

Мета збірника “Султанівські читання” – сприяти розвитку української науки про літературу у системній кореляції з еволюцією сучасної гуманітарної сфери у площині органічного поєднання методологічних і теоретичних напрацювань з можливостями їхнього практичного застосування в науковій (літературознавство, філологія) та освітній діяльності (методика викладання філологічних – насамперед літературознавчих – дисциплін в освітніх закладах усіх рівнів акредитації).

Index Copernicus (IC) створена в 1999 році в Польщі. Індекс Коперника (IC) являє собою онлайнову базу даних користувачів інформації, в тому числі наукового профілю, а також наукових установ, видань та проектів. База даних має кілька інструментів оцінки продуктивності, які дозволяють відстежувати вплив наукових робіт і публікацій, окремих вчених або науково-дослідних установ. Індекс Коперника також пропонує традиційне реферування та індексування наукових публікацій.